Den beste supporteren

Hva er forskjellen på en «bra» og en «dårlig» supporter? Det kan kanskje være vanskelig å si. Det er jo ikke slik at man er nødt til å dukke opp på samtlige kamper for å være en god supporter. Det er mange som hverken har tid eller økonomi til det, men det betyr ikke at de ikke støtter laget sitt på andre måter.

I følge Forskning.no er det slik at fotballsupportere streber nedover, det vil si at de må omfavne verdier som kanskje er sett på som under den klassen de vanligvis hører til. Man trenger ikke nødvendigvis å være enig i akkurat den tankegangen, men det er i alle fall ingenting å si på egenskapene som er trukket frem i artikkelen: Ekte lidenskap, lojalitet og tilhørighet. Dette er noe de aller fleste fotballsupportere vil si er viktig. Problemet er kanskje hvordan man viser det?

Det er svært viktig at man ikke tar tanken helt ut og blir tilsvarende hva engelske fotballhooligans er. Det tjener hverken laget eller supporterne, og får hele fotballen til å fremstå som mindre seriøs. Det man heller kan gjøre er å vise seg frem både på kamp og ellers med supporterutstyr av varierende slag. Her snakker vi luer, t-skjorter, kopper og nesten hva som helst man kan komme på. Vis frem hvem du er og hvem du heier på! Skikkelig bra supporterutstyr for en rekke internasjonale lag finner du på supportersplace.com.

Å vise sin støtte fra tribunen er selvsagt også viktig, og dette kan man jo også fint gjøre til en familieaktivitet. Få med barna, spander på skjerf og luer til dem også, og sørg for at alle koser seg med pølser og brus til kampen er ferdig. Dette er en flott måte å samle familien om noe felles, og da har man også noe fast å se frem til.