Fotball i Europa

Fotball er en av de største idrettene i Europa, og mange av de store, nasjonale ligaene har fans langt utenfor landegrensene. Men de aller viktigste kampene er de som spilles i Champions League og UEFA Europa League. Her møtes de beste lagene fra flere land, og kampene følges av store deler av europeisk fotballpublikum.

Mesterligaen/Champions League vil sesongen 2014/2015 være inne i den 60. utgaven av turneringen. Turneringen startet i juni 2014, mens finalen skal spilles 6.juni 2015. Nytt av denne sesongen er at lagene må tilfredsstille de økonomiske kravene til UEFA. Strømsgodset spilte kvalifisering til årets Mesterliga, men kom ikke videre til gruppespillet.

Noen av topplagene som spiller i Champions League er München, Real Madrid og Arsenal. Alle disse lagene har lave odds på Betsafe, noe som innebærer at deres sjanser til å vinne er store. Det er mange kamper igjen som skal spilles, derfor er det fortsatt vanskelig å si hvilket lag som tar hjem CL dette året. Åttendedelsfinalene spilles i februar, med returoppgjør i mars. Lagene som spiller åttendedelsfinaler er PSG mot Chelsea, Manchester City mot Barcelona, Bayer Leverkusen mot Atletico Madrid, Juventus mot Borussia Dortmund, Schalke mot Real Madrid, Shakhtar Donetsk mot Bayern München, Arsenal mot Monaco og Basel mot Porto.

Europaligaen er den nest beste turneringen for europeiske lag. Fra sesongen 2015/2016 kommer vinnerne av Europaligaen til å få plass i neste sesongs Champions League, og dette vil sikkert gjøre det ekstra populært å spille i Europaligaen. Ligaen arrangeres for 44.gang, men het tidligere UEFA-cupen. Også i Europaligaen må lagene oppfylle de økonomiske kravene til UEFA. Vinnerlaget forrige sesong var Sevilla. Både Tromsø, Rosenborg og Haugesund spilte i første kvalifiseringsrunde til årets Europaliga. Molde spilte i den andre kvalifiseringsrunden. Ingen av de norske lagene kom til gruppespillet denne gangen. Sevilla kommer nok til å være en av favorittene også denne sesongen.