Hvordan går det i Tippeligaen?

Tippeligaen 2014 nærmer seg slutten. De siste kampene spilles søndag 9.november, men i toppen er det mye som er avklart allerede. For lagene som ligger midt på tabellen, gjelder det først og fremst å sikre seg en best mulig plassering, mens for lagene nederst på tabellen handler det om å redde plassen i Tippeligaen.

Sesongen 2014 er den sjette sesongen med 16 lag i Tippeligaen. To av lagene kommer til å rykke ned, mens det tredje dårligste laget må spille kvalifiseringskamper om retten til å spille i Tippeligaen 2015. 2015 er muligens den siste sesongen ligaen beholder dette navnet.

Etter 27 spilte runder, er det faktisk i bunnen av tabellen det er mest spennende. Selvsagt er det spennende å følge de beste lagene, og se hvem som blir årets seriemestere. Gjennom å se på oddsen på Nordicbet kan man se at lagene det går best for i Tippeligaen nå, blant annet er Molde, Odd og Rosenborg, ettersom de har veldig lave odds. Molde leder klart, og har ti poengs ledelse på Odd. Odd kan dermed ikke ta fra Molde seieren i årets sesong. Rosenborg ligger fire poeng bak Odd, og disse lagene kjemper om andreplassen på tabellen.

I bunnen ligger Sogndal, Brann og Sandnes Ulf. Det er veldig jevnt mellom disse tre lagene, og alle håper å komme på fjortendeplass. De to nederste lagene rykker automatisk ned, mens laget på fjortendeplass har en sjanse til videre Tippeligaspill, gjennom å vinne kvalifiseringskampene sine. Foreløpig er Sandnes Ulf nederst, men de ligger bare tre poeng fra kvalifiseringsplassen, så hvem som rykker ned blir ikke avgjort før i de aller siste rundene av sesongen. Det er også spennende å følge førstedivisjon når det nærmer seg slutten av sesongen, ettersom de to beste lagene derfra automatisk rykker opp til Tippeligaen i 2015. Foreløpig ligger Sandefjord og Tromsø best an.